Oegstgeest, 17 december 2018

Kerstmarkt

Jaarlijks organiseert de Montessori school een kerstmarkt. De opbrengst komt ten goede aan de scholen van Calcutta Rescue. Eindhoven, 27 oktober 2018

DDW en Calcutta Creative

Meike Fleskens is concept en content designer. In januari 2018 bezocht ze Kolkata om in het Handicrafts center een concept te bedenken voor het hergebruik van textiel.  Dit concept heeft ze in dit jaar verder vormgegeven en laat ze naast haar andere werk onder meer zien op de Dutch Design Week. Binnenkort keert ze terug naar Kolkata om de eerste ontwerpen te maken. 

 

Interesse in het Calcutta Creative concept. Neem dan contact op met Meike op 

 


5 mei 2017

Filantroop van het jaar: Dr. Jack Preger

Dr. Jack Preger is benoemd tot Filantroop van het Jaar op de  Asian Awards 2017 ceremonie in Londen.

Met de prijs  wordt zijn uitzonderlijke werk van de afgelopen 38 jaar erkend, zijn hulp aan de aller armsten in Kolkata.

Dr. Jack ontvangt zijn award uit handen van acteur Anupam Kherapril 2017

Esther bezoekt projecten

Bestuurslid Esther Sulkers was in de eerste week van april 2017 in India en bezocht een aantal projecten die door Calcutta Rescue worden ondersteund.

Op deze manier zien we van dicht bij dat alle donaties goed worden besteed.

maart 2017

Dr. Jack - The movie

In maart 2017 is de film over het leven Jack Preger, gemaakt door Benoit Lange, voor het eerst in Kolkata vertoond. Inmiddels heeft de film diverse onderscheidingen gewonnen. Meer info over deze film vind je op www.drjack.world

24 t/m 26 maart 2017

'International Meeting' in Kolkata

In 2017 is de jaarlijkse 'International Meeting' gehouden in Kolkata.

 

Een maal per jaar wordt een vergadering gehouden met Calcutta Rescue India en alle supportgroepen .


7 juli 2017

Walking in the Rain

Abby Cornelissen en Nick Jansen doen verslag van echte fikse moesson bui met veel water in Sudderstraat. Normaal in Kolkata maar niet voor de Eindhovenaren. Abby heeft als verpleegkundige deze zomer 6 weken stage gelopen  Bekijk hier haar filmpje. 

 29 november 2015

India Dag Haarlem

Door Lilian Theunissen

 

De India dag in de Stay Okay in Haarlem was een groot succes. Deze dag werd georganiseerd om het 25 jarig bestaan van Calcutta Rescue Nederland te vieren. Met 50 vrijwilligers en 200 bezoekers hebben we er een mooie dag van gemaakt en maar liefst 2500 Euro opgehaald voor de allerarmsten in Kolkata. Iederéén heel veel dank!!

27 sept 2015

Buurtcamping Eindhoven

door Henk Loos

 

In  Kolkata (India) wonen meer dan 1 miljoen mensen wonen in sloppenwijken. Sloppenwijken zijn in Kolkata illegaal. Bewoners weten nooit hoe lang ze er kunnen wonen. Faciliteiten zoals schoon drinkwater zijn er nauwelijks.  De mensen daar wonen op straat, op de stoep voor de deur van andere mensen of in parkjes. Iedere dag opnieuw leven deze families in onzekerheid of ze de dag erop nog mogen slapen in de geïmproviseerde slaapplek