Onze bestuursleden vertellen

Op deze pagina lees je de verhalen van onze bestuursleden. Ze hebben allemaal in Kolkata gewerkt.

Henk Loos

In 1990 reisde Henk door India en kwam hij toevallig in aanraking met Calcutta Rescue. 

Vanaf 1995 is Henk penningmeester, en reist nog regelmatig naar Kolkata 

Jeroen van Basten Batenburg

In 1989 maakte Jeroen deels per fiets een reis in India. Na negen maanden kwam hij in Kolkata aan. Hier kwam hij in aanraking met het werk van Dr. Jack. Jeroen werd enthousiast en ging als verpleegkundige direct voor de stichting aan de slag.

Na zijn terugkeer in Nederland besloot Jeroen in 1990 de stichting Calcutta Rescue Nederland op te richten. Als oprichter is Jeroen nog altijd onze voorzitter.Esther Sulkers

In 1995 werkt Esther als verpleegkundige in een van de klinieken. In 2017 is zij bestuurslid geworden. Lees hier haar verhaal. 

Sjannie Luykx

In 2001 reisde Sjannie naar Kolkata om er 4 maanden te werken als assistent administrator.

In 2024 keerde Sjannie terug voor een kort bezoek. Lilian Teunissen

In 1990 werkte Lilian Teunissen voor het eerst voor Calcutta Rescue als vrijwilliger.  Nu is ze bestuurslid en reist ze nog vaak naar India.

Het verhaal van Lilian

In de jaren '90 heb ik 1 jaar voor Calcutta Rescue gewerkt als verpleegkundige. Ik hield me vooral bezig met lepra patiënten en was zeer met hun lot begaan. Soms moest ik een taxi nemen met één van de patiënten om naar een ziekenhuis te gaan en alle taxi's reden voorbij omdat ik samen met een lepra patiënt was. Ik kon het niet geloven; wat een stigmatisering.

 

Ook de moeder en kind kliniek werd in die tijd voor het eerst opgezet met extra voeding voor de kleintjes. Je zag heel veel ondervoeding en het viel op dat dit vooral meisjes waren. De jongetjes kregen alle extraatjes. Er was in die tijd een grote groep vrijwilligers en ondanks alle ellende die we zagen hadden we samen veel pret en dit heeft geleid tot levenslange vriendschappen.

 

Calcutta Rescue heeft mijn leven echt ten goede veranderd.

 

Ik ben daarna altijd actief gebleven als bestuurslid en heb me met name al die jaren voor de uitzending voor verpleegkundigen en artsen ingezet.