Sponsortocht voor duurzame ontwikkeling

Vijf dagen fietste Henk door de Sunderbans.  Een unieke ervaring waarin Henk voor het eerste in 33 jaar India op de fiets reist. Met deze sponsortocht vraagt hij aandacht voor de moeilijke omstandigheden waarin deze regio kampt als gevolg van overbevolking en klimaatverandering. Calcutta Rescue werkt samen met de lokale overheid aan structurele oplossingen voor deze problemen. Steun Henk met jouw euro's voor CR voor elke km die hij trapt. 

 

CR zorgt voor  daarmee voor een betere toekomst voor vele gezinnen in Kolkata die onder het bestaansminimum leven. 


Elke KM telt

Elke km-bijdrage zal gebruikt worden om het leven in de sloppenwijken beter en duurzamer te maken

€ 1,00

Koel Dak

Lever direct een bijdrage aan een koel dak in Dakenishwar.  

€ 50,00Wat sponsor je?

Calcutta Rescue is net gestart met het ontwikkelen van een innovatief programma in de sloppenwijk Dakineshwar.  Het plan bestaat uit 3 delen.     

1.Aanleggen van drinkwatervoorziening uit regenwater.

2.Aanleggen van isolerende daken 

3.Inrichten van (verticale) tuinen voor meer verkoeling en het verbouwen van eigen producten. 

 

 

We begroten de totale kosten van dit project tussen 20 en 30 duizend euro. 

Al 40 jaar ondersteunt Calcutta Rescue de arme bevolking op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en het verbeteren van de leefomstandigheden.  

 

Ook nu India welvarender wordt, zijn verbeteringen zichtbaar. Echter nieuwe uitdagingen, zoals klimaatverandering, dienen zich aan, en nog steeds hebben vele honderdduizenden in Kolkata geen kans op een inkomen, drinkwater, of sanitair.  CR helpt op die vlakken waarin de overheid niet in staat is dit te organiseren. Henk fietsplan: "Ik hoop toch wel 200 km te halen"

Het is mijn plan om vanuit mijn voordeur naar het zuiden te fietsen, richting Canning. Dit ligt om 50 km van Kolkata. Het gebied kent veel Hollandse elementen. Polderland, dijkjes, landbouw, Het lijkt waarschijnlijk op een tropische versie van Zeeland voordat de inpoldering startte in de 16de eeuw.  Ik heb geen idee hoe makkelijk of moeilijk het fietsen is. Er is natuurlijk overal verkeer en het is best warm. zo rond de 30 graden.  Het gaat mij niet om de km. Het gaat de beleving van het fietsen in dit bijzondere kwetsbare en arme gebied.