Jack Preger

In 1979 start Dr. Jack Preger (geboren in Manchester, 25 juli 1930) met zijn werk in Kolkata. Hij wordt getroffen door het leed en de ellende in de straten van Kolkata en begint met het geven van medische zorg aan de allerarmsten. De eerste straatkliniek is gestart in 1979 in  Middleton Row, waar hij op straat gratis medische hulp verleent.

 

Jack Preger (90) heeft een stap terug gedaan. Sinds 2019 is hij met pensioen en woont in Groot Brittannië. Zijn doorzettingsvermogen, visie en betrokkenheid zijn nog dagelijks een bron van inspiratie. Het management team, onder leiding van Jaydeep Chrakraborty is samen met ongeveer 140 stafleden verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de organisatie. Westerse vrijwilligers ondersteunen op afstand of worden op locatie ingezet op sleutelposities of op plaatsen waar dat een zinvolle bijdrage levert aan het werk dat moet worden gedaan. 

 

Film over het leven van Jack Preger

Op 22 oktober 2016 is in Zwitserland een film, over het leven Jack Preger, gemaakt door Benoit Lange, in première gegaan. In maart 2017 werd de film voor het eerst in Kolkata vertoond. Inmiddels heeft de film diverse onderscheidingen gewonnen. Meer info over deze film vind je op www.drjack.world


Calcutta Rescue Historie

Dr. Jack Preger is in 1979 gestart met het werk in Kolkata toen nog Calcutta. Hieronder een kleine impressie in zwart wit van Calcutta Rescue in de beginjaren.


Dr. Jack video items

Hieronder een fragment uit het TV programma Nieuwsuur waarin adoptie-misstanden in Bangladesh aan de orde worden gesteld. Jack Preger speelt hierin een belangrijke rol.   

Op 25 juli 2020 werd Dr. Jack 90 jaar. Jack snijdt zijn verjaardagstaart aan. In 2019 is hij teruggekeerd naar Engeland. Jack heeft in Kolkata gewerkt vanaf 1979.