Jack Preger

In 1979 start Dr. Jack Preger (geboren in Manchester, 25 juli 1930) met zijn werk in Kolkata. Hij wordt getroffen door het leed en de ellende in de straten van Kolkata en begint met het geven van medische zorg aan de allerarmsten. De eerste straatkliniek is gestart in 1979 in  Middleton Row, waar hij op straat gratis medische hulp verleent.

 

Jack Preger, nu 86, en heeft een stap terug gedaan. Nog dagelijks is Jack betrokken en actief, maar niet meer in management posities. Zijn doorzettingsvermogen, visie en betrokkenheid zijn nog dagelijks een bron van inspiratie. Het management team, onder leiding van Jaydeep Chrakraborty is samen met ongeveer 140 stafleden verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de organisatie. Westerse vrijwilligers worden voornamelijk ingezet op sleutelposities of op plaatsen waar dat een zinvolle bijdrage levert aan het werk dat moet worden gedaan. 

 

Film over het leven van Jack Preger

Op 22 oktober 2016 is in Zwitserland een film, over het leven Jack Preger, gemaakt door Benoit Lange, in première gegaan. In maart 2017 werd de film voor het eerst in Kolkata vertoond. Inmiddels heeft de film diverse onderscheidingen gewonnen. Meer info over deze film vind je op www.drjack.world


Calcutta Rescue Historie

Dr. Jack Preger is in 1979 gestart met het werk in Kolkata toen nog Calcutta. Hieronder een kleine impressie in zwart wit van Calcutta Rescue in de beginjaren.