Vrijwilliger worden

Sinds de start van de allereerste straatkliniek van Dr. Jack zijn vrijwilligers essentieel voor Calcutta Rescue. Nog steeds verwelkomen we professionals vanuit de hele wereld. Calcutta Rescue Nederland bestaat volledig uit vrijwilligers. We zijn altijd op zoek naar mensen die aan de slag willen in Nederland of Kolkata. Wil jij je inzetten? Op deze pagina vertellen we je hoe dat werkt. Voor meer informatie kun je vrijblijvend contact met ons opnemen. 

 

 

Als vrijwilliger bij Calcutta Rescue word je onderdeel van een familie. Je leert waarderen wat je hebt en sluit bijzondere vriendschappen. Het is soms hard werken, maar we hebben daar veel plezier in. Voor al onze vrijwilligers is dit een bijzondere levenservaring en een mogelijkheid om nieuwe dingen te leren. Om vrijwilliger bij Calcutta Rescue te worden, moet je klaar zijn voor een uitdaging en het verschil willen maken. 

Vrijwilliger in Nederland

Onze stichting bestaat volledig uit vrijwilligers. Veel van die vrijwilligers hebben ervaring opgedaan met een van de projecten in India. Maar om vrijwilliger bij Calcutta Rescue Nederland te worden is dat niet noodzakelijk. We zoeken regelmatig vrijwilligers om acties en evenementen te begeleiden, of te helpen met bijvoorbeeld fondsenwerving. Wil je iets voor Calcutta Rescue betekenen? Neem dan contact op met Jeroen van Basten Batenburg door een email te sturen aan info@calcuttarescue.nl.

Vrijwilliger in Kolkata

Wil je vrijwilliger worden in Kolkata? Wij vragen vrijwilligers om zich te committeren aan Calcutta Rescue voor een periode tussen de drie en zes maanden (in bijzondere omstandigheden kan een kortere tijd worden overwogen). Vanwege  administratieve werkzaamheden en in verband met de verschillende rollen, vragen wij van vrijwilligers dat zij goed Engels spreken en schrijven. Als je voorafgaand werkervaring hebt opgedaan in een ontwikkelingsland is dat een voordeel, maar dit is niet essentieel.

 

Er zijn soms mogelijkheden om voor een kortere periode als vrijwilliger stage te lopen in Kolkata. Dit geldt alleen voor mensen met de juiste vaardigheden en ervaring. Een Korte Termijn Vrijwilliger (iemand die beschikbaar is voor minder dan drie maanden) kan  alleen worden ingezet voor kort durende opdrachten of projecten, zoals impactstudies op de patient outcomes.

Hoe word ik vrijwilliger in Kolkata?

1.      Stuur een sollicitatiebrief met een CV (in het Engels) naar Lilian Teunissen 

         Aan de hand van jouw brief en CV wordt beoordeeld of jouw vaardigheden en ervaring matchen met de vereisten voor de vrijwilligersfunctie.

2.      Er volgt een persoonlijk gesprek, dit kan eventueel ook telefonisch of online.

3.      Referenties worden gevraagd en zo nodig nagegaan. Een bewijs van goed gedrag (VOG) is nodig.

4.      Bij plaatsing volgt een informatie-en begeleidingstraject.