Vrijwilligers

 

Sinds de start van de allereerste straatkliniek van Dr. Jack  zijn vrijwilligers essentieel voor Calcutta Rescue. Nog steeds verwelkomt men professionals uit de hele wereld. Gedurende de afgelopen dertig  jaar is de rol van de vrijwilliger drastisch veranderd. In het begin werkten er alleen artsen en verpleegkundigen in de straatklinieken. Lokale Indiase medewerkers hielpen zoveel mogelijk mee. Nu is de rol van de vrijwilliger meer adviserend en ondersteunend  naar het  lokale Calcutta Rescue team (140 medewerkers).

 

Vrijwilligerswerk voor  Calcutta Rescue heeft veel voordelen: je wordt onderdeel van een ‘familie’, je leert waarderen wat je hebt en  je sluit bijzondere vriendschappen.  Je moet hard werken, maar je hebt ook veel plezier!  Zonder twijfel is dit een bijzondere levenservaring  en een mogelijkheid om jezelf beter te leren kennen en vaardigheden op te doen waarvan je misschien dacht dat je ze nooit zou hoeven leren.  Mogelijk heb jij een aantal bijzondere kwaliteiten. Wel zijn er een aantal basisvoorwaarden. Je moet gezond, flexibel, vastberaden, volwassen, tolerant en geduldig zijn, een goed gevoel voor humor hebben, klaar zijn voor een uitdaging en je wilt het verschil maken. Leeftijd en afkomst spelen geen rol ... hoe groter de verschillen, hoe beter. 

Wat is er te doen?

Wij vragen vrijwilligers zich te committeren aan Calcutta Rescue voor een periode tussen drie en zes maanden (in bijzondere omstandigheden kan een kortere tijd worden overwogen. Vanwege  administratieve werkzaamheden en in verband met de verschillende rollen, vragen wij van vrijwilligers dat zij goed Engels spreken en schrijven. Als je voorafgaand werkervaring hebt opgedaan in een ontwikkelingsland is dat  een voordeel, maar dit is niet essentieel. Voor het laatste overzicht van de vacatures van de vrijwilligers mail met onze vrijwilligers coördinator Lilian Teunissen

 

Er zijn soms mogelijkheden om voor een kortere periode als vrijwilliger stage te lopen in Kolkata. Dit geldt dan alleen voor mensen met de juiste vaardigheden en ervaring. Een Korte Termijn Vrijwilliger (iemand die beschikbaar is voor minder dan drie maanden) kan  alleen worden ingezet voor kort durende opdrachten of projecten, zoals impactstudies op de patient outcomes. 

 

Hoe word ik vrijwilliger in Kolkata?

1.      Stuur een sollicitatiebrief met een CV (in het Engels) naar Lilian Teunissen 

         Aan de hand van jouw brief en CV wordt beoordeeld of jouw vaardigheden en ervaring matchen met de vereisten voor de     vrijwilligersfunctie.

2.      Er volgt een persoonlijk gesprek, dit kan eventueel ook per telefoon of skype.

3.      Referenties worden gevraagd en zo nodig nagegaan. Een bewijs van goed gedrag (VOG) is nodig.

4.      Bij plaatsing volgt een informatie-en begeleidingstraject.