Wat we doen

 

Gezondheidszorg

 

Calcutta Rescue Nederland biedt gratis gezondheidszorg en voorlichting aan duizenden arme mensen in Kolkata. We hebben straatklinieken waarin we mensen met de meest uiteenlopende aandoeningen behandelen.

 

LEES MEER


 

Onderwijs

  

Ieder kind moet naar school kunnen gaan. We bieden daarom onderwijs aan honderden kinderen en helpen ze om te kunnen doorstromen naar het reguliere onderwijs.

 

LEES MEER


 

Levensstandaard

 

Calcutta Rescue Nederland werkt samen met andere NGO's in India. Samen verbeteren we de levensstandaard in de sloppenwijken in Kolkata, door te zorgen voor drinkwater, toiletten en elektriciteit.

 

LEES MEER


 

Handicrafts

 

Het handicrafts project van Calcutta Rescue biedt werkgelegenheid voor ex-patiënten en leidt vrouwen op in sloppenwijken, zodat zij als kleermaker eigen inkomsten kunnen verwerven. Ze maken fairtrade kwaliteitsproducten die over de hele wereld worden verkocht.

LEES MEER

 

Armoede onderzoek 

 

Calcutta Rescue doet onderzoeken naar onder meer de gezondheid en de levensomstandigheden in de sloppenwijken van Kolkata. Dankzij deze onderzoeken kunnen we onze middelen beter inzetten om de lokale bevolking te geven wat ze nodig hebben.

LEES MEER