Corona nieuws update

4 mei 2021 - Henk Loos

Zoals we de laatste weken volop in het nieuws gezien hebben is de situatie in India uit de hand gelopen.  Ziekenhuizen en zorg zijn niet opgewassen tegen de enorme toestroom aan patiënten.  Er is tekort aan werkelijk alles.  De zittende regering maakt zich meer zorgen om de verkiezingen dan om haar burgers.   Calcutta Rescue is sinds vorige week veranderd in een noodhulp organisatie.  Er is een telefoonteam opgericht dat niets anders doet dan ziekenhuizen bellen voor bedden. Gezondheidswerkers geven voorlichting over de ziekte, meten de zuurstof waardes en schrijven medicijnen voor.  Kortom we doen alles wat we kunnen om deze extreme ramp enigszins te beheersen. 

Uw steun is hard nodig.  




Calcutta Rescue in Duitse media: T-online

Op 31 augustus gaf Jaydeep een interview voor het Duitse Media platform T-online. Jaydeep gaat in op de gevolgen van Corona voor de inwoners in arme wijken.  Klik op het plaatje voor de video,  

Kolkata Covid Challenge

op 25 juli 2010 werd Jack Preger 90 jaar. Op deze memorabele dag organiseerde CR een sponsorloop. Over de hele wereld liepen mensen 10 km om geld in te zamelen voor de extra uitgaven die CR doet als gevolg van Corona.  Meer dan 16000 keer is de Facebook uitzending bekeken. Het resultaat was boven verwachting goed.  Meer dan 100.000 euro is er gedoneerd op de  speciale link. De Barclays bank die dit project steunde, verdubbelt het gedoneerde bedrag.   



Dromen

Subham Chakraborty (15) droomt van de dag dat de Covid-19 lockdown afgelopen zal zijn en hij opnieuw naar Calcutta Rescue’s Tala Park School kan lopen en mens-erger-je-niet gaat spelen met zijn vrienden. Subham is one of 650 jongeren in #KolkataKidsLockdown die worden ondersteund in de crisis door het team van Calcutta Rescue met eten, het leren op afstand en mentale ondersteuning.

Help gezinnen zoals op deze foto en zorg dat zij gezond blijven en kunnen blijven leren en groeien. 

Brand in Sloppenwijk: Canal East vernielt 50 huizen. CR helpt

Kolkata, 16 september 2020

267 mensen hebben in de brand hun huis verloren. CR start met het screenen van de inwoners