Xaviers Ironman challenge

Op 7 mei 2022 gaat de Franse Calcutta Rescue-vrijwilliger Xavier Houot (55) van start op zijn eerste IronMan-evenement om geld in te zamelen voor een bijzonder initiatief van Calcutta Rescue: "Sport and Music for CR kids". Het filmpje laat zien waarom!

 

Wat is de Ironman? 

De Ironman is een ongelooflijke fysieke uitdaging waarbij je 3,8 km in de zee zwemt, dan 180 km in de bergen van Mallorca fietst , onmiddellijk gevolgd door het lopen van een marathon!  Xavier is vastbesloten ervoor te zorgen dat jongeren die opgroeien in de sloppenwijken van Kolkata, kunnen profiteren van het leren van muziek en spelen zoals hij dat als kind kon. Op school leerde hij piano spelen en kreeg de kans om verschillende sporten te beoefenen die zijn leven sindsdien hebben verrijkt en hem in staat hebben gesteld fit en gezond te blijven.

 

 


Xavier, die vele maanden hard heeft getraind ter voorbereiding van het evenement, zei: "Deze dingen hebben zoveel in mijn leven gebracht en ik zou graag zien dat elk Calcutta Rescue-kind zoveel vreugde zou ervaren."

 

 

Xavier Ironman zwemmen

€ 10,00

Xaviers Ironman cycling

€ 25,00

Xaviers Ironman Marathon

€ 50,00


Momenteel heeft Calcutta  Rescue niet de budget en fysieke ruimte, apparatuur of opgeleid personeel om de 650 leerlingen muziek of sport aan te kunnen bieden.

Sport en muziek moet geen luxe zijn voorbehouden tot rijke kinderen in India. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat sport op jonge leeftijd helpt zorgt dat kinderen meer gaan bewegen, waardoor zij op latere leeftijd  gezonder blijven.  Daarnaast zorgt sport voor competenties zoals doorzettingsvermogen en het vermogen om samen te werken.  Calcutta Rescue wilt juist daarom ook deze kinderen uit kansarme milieus kennis laten maken met  sport en cultuur.  

Met jouw hulp kunnen we daar verandering in brengen.

 

De donaties zullen worden gebruikt om materiaal te kopen en leraren in te huren, zodat ze kunnen voetballen, badmintonnen en schaken en om muziekinstrumenten te kunnen bespelen en een schoolband op te zetten. Het is ons streven om 30.000 euro op te en halen waarmee het project minstens de twee jaar te kunnen financieren.

Help ons met jouw donatie!

 

Support around the globe:

 

Do you want to support Xavier outside the Netherlands: