Iedere dag opnieuw leven deze families in onzekerheid of ze de dag erop nog mogen slapen in de geïmproviseerde slaapplek.

In dit kader werd op 26 september het Gerardusparkje in Stratum, Eindhoven voor die middag, avond en nacht een buurtcamping. Ongeveer 50 buurtbewoners kampeerden in het knusse parkje.

Alle kampeerders betaalden een bedrag om te mogen kamperen. De opbrengsten van het kampeergeld zijn bestemd voor de projecten van Calcutta Rescue Terwijl de kampeerders in het park elkaar ontmoetten en 's avonds rond het kampvuur zaten beseften zij ook dat er veel mensen op aarde zijn die geen vaste plek hebben om veilig te wonen. De kampeerders merkten hoe het is om een nacht zonder de luxe te slapen. Enkele kampeerders ruilden midden in de nacht het koude matras om en vertrokken alsnog naar huis om daar warm te slapen. 'S ochtends kwamen omwonenden koffie brengen om ons op te warmen. Veel is er gesproken over de opvang van vluchtelingen in ons land. Wij hopen dat zij net zo worden verwelkomd met koffie als wij op die zondagochtend. De kampeerders, van wie er sommigen nog nooit gekampeerd hadden beseffen maar nu nog beter hoe fijn het is om een dak boven je hoofd te hebben. De buurtcamping heeft 508,50 euro opgebracht. Een leuke actie voor een nachtje slapen in je eigen buurt. Volgend jaar weer?